Passie

Hannekes komt voort uit Hannekes passie. Een passie die begon met koken, overgedragen van mijn oma op mijn moeder op mij, Hanneke. Na een korte en intensieve training patisserie van een meesterbakker kwam daar ook de passie voor bakken bij. Na de opleidingen Museologie en Facility Management en enige jaren in deze vakgebieden te hebben gewerkt kon de drang naar meer koken en bakken niet onderdrukt worden en is Hanneke gaan doen wat ze het liefste doet. Eerst nog in restaurants maar nu, met alle vergaarde kennis, als zelfstandige.

Dromen

Hannekes droom is een grote keuken met een grote eettafel aan een moestuin met boomgaard. Een keuken waar Hanneke haar kennis en kunde kan overdragen en waar ruimte is om van lekker eten te genieten. Een plek waar geëxperimenteerd en uitgeprobeerd kan worden.

Waarden

Hanneke vindt het belangrijk om op een verantwoorde manier om te gaan met de omgeving en de kwetsbare planeet waar wij op leven. Hanneke denkt na over de producten, verpakkingen, het afval, schoonmaak en het vervoer.

Ingrediënten kunnen biologisch zijn maar biologisch dat van de andere kant van de wereld komt vindt Hanneke niet verantwoord, dan liever niet biologisch maar van om de hoek. Er wordt geprobeerd zo min mogelijk weg te gooien met een andere manier van inkopen tot gevolg. Alle verpakkingen die gebruikt worden zijn her te gebruiken of afbreekbaar, Hannekes eigen groenafval gaat op de composthoop om op deze manier weer in de tuin gebruikt te worden. Kunnen we op de fiets, dan gaan we op de fiets.